Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MALMEDY ASPIRANTEN 12 JAAR - Martin MAES


De voor sommigen nobele onbekende Martin MAES verbaasde elke toeschouwer. Martin, voormalig Belgisch kampioen downhill, kaapte de Belgische titel weg voor de neus van alle favorieten. Een straffe prestatie voor iemand die heel weinig XCO-ervaring heeft. Martin bewees over een zeer goede conditie te beschikken op het loodzware parcours in Malmedy. Een verdiende overwinning !
De tegenstand is bij de 12-jarigen nochtans niet van de minste. Heel wat talent steekt de neus aan het venster, maar allen waren ze niet opgewassen tegen de veel grotere en sterkere Martin MAES. Louis JAMIN (Super Bikers) voelt zich altijd in sas op een circuit met veel hoogtemeters en was de enige die een paar ronden de indruk kon wekken om Martin alsnog van de titel te kunnen houden. Maar Louis strandde op een halve minuut van de kervers Belgisch Kampioen, maar was toch heel tevreden met de zilveren medaille.
Het brons was voor Niels DERVEAUX (VanoMobil MTB Cycling) die hiermee een sterk seizoen bevestigde. Quentin DEBY (Ardennes Mountain Bike) reed een inhaalrace en werd knap vierde.

Titelfavorieten Arnaud BEECKMAN (MTB Dreamteam) en Jasper KNAEPS (Kempens Wielerverbond) moesten vrede nemen met een vijfde en zesde plaats. Stijn SIEMONS deed wat van hem werd verwacht en eindigde op een knappe zevende stek.

Leider in het Vlaams Kampioenschap Remco VAN DER KEMP (Kon. Hoboken) was enige tijd zonder competitie gebleven en werd nog tiende. Yordy LEAERTS (KSW De Demerspurters) en Joren ALLEMAN (Vanomobil MTB Cycling) werden elfde en twaalfde. Cedric LUYCKX (Circuit Zolder) kwam als veertiende over de meet gebold.

Bij de meisjes had Léonie MERTZ (Red Bikers Bastogne) uit Arlon geen tegenstand te vrezen, maar Léonie reed de wedstrijd op het zware parcours helemaal uit. De Belgische driekleur zal haar goed staan.
Volledige uitslagen:
http://www.chronorace.be/web2/Files/4420.pdf