Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

VERNIEUWD BK PARCOURS in Malmedy

De omloop op de site Ferme Libert werd voor het komende Belgisch Kampioenschap grondig aangepast. Uit een eerste rondgang blijkt onmiddellijk dat het parcours vernieuwd werd met singletracks en technische stroken. Het is voor velen een meerwaarde voor de omloop.
Na de bekende aanloop wordt niet meer onmiddellijk het 4x-parcours overgestoken, maar klimmen de renners tot bijna helemaal bovenaan de skipiste om dan in het dennenbos slalomsgewijze af te dalen. De afdaling is technisch en niet in één vloeiende lijn te nemen. Na de oversteek van het 4X-parcours wacht een smalle met stenen en wortels bezaaide klim. Hier zal niemand zonder een voet aan de grond te zetten elke ronde naar boven kunnen rijden. Deze klim is de scherprechter van het vernieuwde parcours ! Het eerste gedeelte van de daaropvolgende afdaling vergt heel wat concentratie van de renners. Ook start en aankomst liggen op een andere plaats dan vorig jaar.

Op woensdag werd door Wielerbond Vlaanderen een training voorzien op de omloop. Heel wat Vlaamse bikers waren aanwezig en maakten grondig kennis met de omloop. Na afloop werden de krachten aangevuld met een spaghetti in het restaurant van hotel Ferme Libert.

MTB KIDS BLOG wenst iedereen veel succes op het BK ! Go for it ...