Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS CHALLENGE - FINALEWEEKEND

Het tweedaagse finaleweekend in de provincie Oost-Vlaanderen moet de apotheose van de succesvolle MTB KIDS CHALLENGE worden. Het wordt het orgelpunt van een schitterende jaargang met telkens meer dan 100 deelnemers voor elke manche.

En vergeten we zeker niet de promotionele waarde van de dikkebandenraces. Deze promowedstrijdjes voor niet-vergunninghouders hebben honderden kids laten proeven van de mountainbikesport ... !

Op zaterdag is het Pervélo Race To Victory MTB Team de gastheer van de eerste twee proeven op de flanken van de legendarische Muur van Geraardsbergen. En op deze historische plek werd door Pervélo een prachtig bikepark aangelegd. Het is hier dat de twee proeven op zaterdag zullen plaatsvinden. Bij de eerste proef zullen de technische renners hun talenten kunnen etaleren, de tweede proef is dan weer voor de snelle jongens. Het wordt een race tegen de chrono op de singletracks van het bikepark.

Zondagmorgen zakt de hele karavaan af naar het Scheldedorpje Moerzeke-Kastel (deelgemeente van Hamme). Daar wacht eerst een XCO-wedstrijd en daarna is er nog een derde behendigheidsproef voorzien.

Het klassement van de Oost-Vlaamse tweedaagse wordt opgemaakt aan de hand van de som van de behaalde punten bij elk onderdeel. Bij gelijke punten is de uitslag in de XCO bepalend voor het dagklassement. De punten van dagklassement worden verdubbeld ! De winnaar krijgt dus 120 punten voor het hele weekend, de tweede 104 punten, enz. ...
Deelname aan één dag is mogelijk maar de renner komt dan niet in aanmerking voor het dagklassement.

De renners die aan minstens ACHT wedstrijden (van de dertien) hebben deelgenomen komen in aanmerking voor het EINDKLASSEMENT en vallen in de prijzenpot !

De huldiging van de renners en de nieuwe Vlaamse kampioenen is voorzien rond 14u00.
Het volledige programma is terug te vinden op http://www.mtbkidschallenge2009.be/