Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS MTB CHALLENGE - LANGDORP - #12/2009

Op het prachtige parcours in Langdorp met veel venijnige klimmen en leuke afdalingen kregen de kids een lastige opdracht onder de wielen geschoven. Terug meer dan 100 deelnemers zodat de MTB KIDS CHALLENGE in zijn eerste jaargang 'nieuwe stijl' een groot succes mag genoemd worden. Ook de dikkebandenraces mogen rekenen op heel veel belangstelling en deze zijn een echte promotie voor het jeugdmountainbiken. In Langdorp waren we getuige van de belangstelling van sommige deelnemers die grote interesse toonden om volgend seizoen met een wedstrijdvergunning aan de competitie deel te nemen. Nu moeten ze nog een club vinden ...

ASPIRANTEN 14 JAAR

De strijd om de Vlaamse titel tussen de twee SAECO-youngsters blijft superspannend. Door zware kettingproblemen was Alexander LOQUET in de eerste ronde op het achtervolgen aangewezen en kon slechts in de laatste ronde zijn grote achterstand goedmaken. Met een derde plaats blijft hij aan de leiding. Jochen DE VOCHT reed zo onbedreigd naar de winst en knabbelt zo opnieuw aan zijn achterstand. In het finaleweekend valt de beslissing ! Arno MC Crae (Scott-Goeman) reed een sterke wedstrijd en werd tweede.


Aspiranten 13 jaar

Kersvers Belgisch kampioen Gianni VAN DONINK (Hageland Cycling Team) wordt zo goed als zeker de nieuwe Vlaamse kampioen. Gianni rijdt een heel sterk seizoen en rijgt de overwinningen week na week aan elkaar. En dat hij ook op een zwaar parcours uit de voeten kan bewees hij in Malmedy waar hij de blikvanger van het weekend was. In Langdorp was Gianni terug de sterkste van het volledige deelnemersveld. Thomas VAN DE VELDE (Isorex) leerde een harde strijd voor de tweede plaats met Stijn CALUWE (Kon. Hoboken). De strijd voor het zilver en het brons is nog niet beslecht. Hier zijn Thomas VAN DE VELDE en Stijn CALUWE de hoofdrolspelers. In het finaleweekend zullen deze plaatsen definitief toegewezen worden aan één van die twee renners. Laszo FEYS werd vierde en Jarvid LEMMENS sloot de top vijf af.

Aspiranten 12 jaar

Stijn SIEMONS wint na Kessel opnieuw in Langdorp. Leider in de tussenstand, Remco VAN DER KEMP, deed een goede zaak met zijn tweede plaats. Cedrick LUYCKX werd derde en mocht mee op het podium. Yordy LEARTS kwam als vierde over de streep en Gerben DE KEVER sloot de top vijf af.


Tussenstand Vlaams Kampioenschap:
14 jaar: 1. Alexander LOQUET 2. Jochen DE VOCHT 3. Jay BYTEBIER
13 jaar: 1. Gianni VAN DONINK 2. Thomas VAN DE VELDE 3. Stijn CALUWE
12 jaar: 1. Remco VAN DER KEMP 2. Stijn SIEMONS 3. Arnad BEECKMAN



Miniemen

Bij de miniemen waren Marco SMET, Axel OLIVIER, Jens VERTONGEN en Cedrick BECK opnieuw de sterksten. Bij de meisjes waren dat Lisa SMET en Lotte VAN THILLO.