Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

LMTB 2009 #1 - REPPEL

Afgelopen zondag stond de eerste LMTB-wedstrijd op het programma.

Bij de aspiranten opgedeeld in de 12-,13- en 14-jarigen, die telkens met 1 minuut vertraging vertrokken, beloofde het een snelle wedstrijd te worden in de bossen van Reppel, waar zo goed als geen hoogteverschillen zijn.

Bij de 14-jarigen nam Jesse Geerts het voortouw en nam de rest mee op sleeptouw. Hij legde direct een moordend tempo op. Alleen Naud Van den Berg kon Jesse volgen. Hij mocht zelfs twee ronden in de buurt van Jesse Geerts zijn wiel komen, maar dan versnelde deze laatste nogmaals en reed naar zijn eerste overwinning. Naud kwam als tweede over de meet en Maikel Dewit mocht mee als derde op het podium.

Iedereen verwachtte eenzelfde scenario bij de 13- jarigen, maar die reden ronde na ronde aan een rustig tempo. Tot het moment dat ze merkten dat ze ingehaald zouden worden door twee 12-jarigen. Dit was het sein voor de 13-jarigen om de wedstrijd te starten. Ze staken gezamenlijk een paar tandjes bij en de 12-jarigen moesten lossen. Niemand bezweek tot Nick Vanpol in de slotronde een paar meter kon nemen en zich van de eerste plaats kon verzekeren. Voor de tweede plaats ging het in de spurt tussen Willem Peeters en Niels Vanpol. Deze laatste mocht naast zijn tweelingsbroer Nick als tweede op het podium. Willem werd knap derde.

Bij de 12-jarigen werd er zo tekeer gegaan dat twee rennertjes, Daan Cox en Sander Crijns, in geen tijd de 13-jarigen bijbeenden. Toen deze hun snelheid opdreven, ging het een beetje te snel voor Daan en Sander, zodat ze onderling moesten uitmaken wie de snelste was. Uiteindelijk haalde Daan het voor Sander en Cedrick Hayen.


Volledige uitslagen op http://www.lmtb.eu/