Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

LMTB 2009 #2 - MAASMECHELEN

De zon was van de partij in de mooie bosrijke omgeving van Maasmechelen. Het parcour was een opeenvolging van brede droge bospaden en mooie singletracks tussen de uitgebloeide heide.

Bij de 14-jarigen stonden 5 deelnemers aan de start. Na het startsignaal waren ze weg voor 8 ronden. In de eerste ronde werd er een shifting doorgevoerd en dit onder leiding van Geert Jesse. Dewit Maikel en Bollen Erik konden het hoge tempo niet aan en werden uiteindelijk nog door enkele 13-jarigen ingehaald. Nand Van Den Berg en Wim Reynaerts konden aanklampen bij Geert Jesse en het drietal werkte ronde na ronde af onder leiding van Jesse en zo kwamen ze uiteindelijk ook over de meet met tweede maal winst op rij voor Geert Jesse.

De 13-jarigen hadden hun lesje geleerd uit de vorige wedstrijd te Reppel en maakten er vanaf het begin een echte wedstrijd van. Al in de eerste ronde kon nieuwkomer Saenen Kevin het tempo niet volgen en hij werkte de volledige wedstrijd in zijn eentje af. Vooraan wisselden de posities constant en na drie ronden moest ook Willem Peeters de rol lossen. In de volgende ronde moest ook Niels Vanpol na een foutje enkele meters toegeven dewelke hij niet meer kon herstellen in de laatste ronden. Niels moest tevreden zijn met een derde stek. In de laatste ronde ging Nick Vanpol helemaal in het rood zodat hij uiteindelijk met enkele meters verschil ook deze tweede wedstrijd won voor een sterke Kenneth Coomans.

Bij de 12-jarigen kwam Beckers Mitchell niet aan de start opdagen zodat deze wedstrijd met slechts vier rennertjes werd betwist. Ook deze week wilde Crijns Sander de sprong naar de 13-jarigen maken en deze keer kreeg hij het gezelschap van Yordy Leaerts, maar deze laatste kon de soepele tred van Sander niet volgen en moest hem na enkele ronden laten wegrijden zodat Sander helemaal afgescheiden de finisch bereikte. Yordy kon zijn tweede plaats veilig stellen voor Cedric Hayen en Viktor Geeraerts.

Allemaal een dikke proficiat voor deze rennertjes voor hun totale inzet , maar voor de tweede maal op rij was voor deze jongeren geen aandenken voorzien! Organisator Johan Bielien verzekerde me dat dit tegen de volgende wedstrijd in Reppel in orde zou komen.

Volledige uitslagen op http://www.lmtb.eu/

Volgende wedstrijd: zondag 25 oktober 2009 om 12u30 in Reppel (gewijzigd parcours)