Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

Eerste mountainbikers onder dak bij BMX 2000 DESSEL


De eerste mountainbikers hebben zich aangesloten bij BMX 2000 Dessel. Onder hen Jasper KNAEPS uit Beerse, die begin dit jaar als mountainbiker Belgisch kampioen 'veldrijden' werd bij de aspiranten 12 jaar.

Vanaf januari 2010 starten de opleidingen voor mountainbikers, waarna ze ook wekelijks gezamenlijke trainingen zullen afwerken onder leiding van een gediplomeerde trainer, zowel op de weg als in de bossen rond het BMX-circuit.

Er komt ook begeleiding vanuit de club bij belangrijke wedstrijden. Begin september maakte BMX 2000 Dessel bekend dat de club de off-road werking verder uitbouwt door voortaan ook mountainbikers en veldrijders met een licentie van Wielerbond Vlaanderen in haar rangen op te nemen.

Ondertussen hebben de eerste mountainbikers zich aangesloten” meldt BMX 2000-voorzitter Frank Smets. “En niet van de minste. We zijn zeer blij met de komst van Jasper Knaeps, maar ook van de andere jongeren. Het is een bewijs dat ze geloven in onze aanpak, die zijn vruchten ook al heeft afgeworpen in de BMX-sport.

Intussen staat ook al de eerste MTB-wedstrijd in de steigers. Op zondag 7 maart 2010 vindt in de buurt en deels op het Joël Smets BMX Circuit een mountainbikewedstrijd voor de MTB Kids Challenge plaats. Frank Smets: “We gaan onze startberg mee integreren in het parcours, wat voor extra spektakel zal zorgen en de link legt met onze BMX-werking.”

Mountainbikers blijven nog altijd welkom en dat geldt ook voor veldrijders. Ze kunnen tevens deelnemen aan de BMX-trainingen, wat hen een grotere behendigheid op de fiets oplevert. Die wisselwerking tussen de drie disciplines levert trouwens uitstekende resultaten op.

Wie interesse heeft om als mountainbiker of veldrijder aan te sluiten bij BMX 2000 Dessel kan terecht bij voorzitter Frank Smets via 014.37.26.29 of frank.smets2@pandora.be