Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

LMTB 2009 #5 - ACHEL

In de bossen van Witte Berg te Achel werd vandaag al de vijfde manche LMTB gereden.

De aspiranten kregen een pittig en mooi parcours onder de wielen geschoven.

Bij de 12-jarigen nam een trio de leiding. Sander Crijns, Daan Cox en Yordy Lenaerts reden twee ronden lang aan de leiding, maar in de derde ronde kon Yordy het tempo vooraan niet meer volgen. In de laatste ronde zette Sander een tandje bij en ook voor Daan die de gehele wedstrijd vooraan te vinden was ging het toen te snel. Sander kwam solo aan de finish en behaalde zo zijn vierde overwinning. Daan bleef tweede voor Yordy.


Bij de 13-jarigen bleef het lange tijd een gesloten wedstrijd. Na de derde ronde kwam er uiteindelijk onder impuls van Nick Vanpol een tempoversnelling. Voor Kenneth Coomans ging het te snel en de volgende ronde moest ook Willem Peeters passen. Zo moesten Nick en nieuwkomer Thomas Coudere onder hun beide uitmaken wie er met de bloemen naar huis ging.
In de laatste ronde probeerde een sterke Thomas nog Nick te passeren. Maar deze laatste gaf niet af en zo behaalde Nick zijn vierde overwinning voor Thomas en Willem.

Bij de 14-jarigen was Jesse Geerts op een revanche uit na de mindere uitslag van vorige week. In de tweede ronde moest Maikel Dewit passen op een tempoversnelling van Jesse en Naud Van den Berg. Deze twee renners, die om beurt kopwerk verrichten, bouwden stelselmatig hun voorsprong uit. In de laatste ronde ging Naud even in de fout en daarvan kon Jesse profiteren en kwam solo over de meet. Meteen zijn derde overwinning in de LMTB. Naud werd tweede en Maikel mocht als derde mee op het podium.