Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

LMTB 2009 #6 - MEERHOUT

Vandaag stond de zesde en al voorlaatste wedstrijd van de LMTB op het programma. Hiervoor werd er een nieuwe locatie opgezocht: de prachtige bossen en zandduinen van het Kempense Meerhout.

14-jarigen
Bij de start liet Erno Mc Crae er geen twijfel over bestaan. Hij moest en zou deze wedstrijd winnen en hoe ! Al vanaf de eerste meters ging hij ervan door en de overige renners zouden hem pas bij de finish terug zien. Naud Van den Berg en Jesse Geerts probeerden met verenigde krachten de schade te beperken, maar beseften al in de tweede ronde dat ze beiden voor de overige podium plaatsen zouden strijden. Naud kon in de laatste ronde nog voor een kleine afscheiding zorgen en werd tweede voor Jesse.

13-jarigen
Thomas Coudre bewees opnieuw dat hij in goede doen is. In het begin van de tweede ronde had hij al drie 14-jarigen ingehaald die 20 seconden voor hem waren gestart. Niels Vanpol die Thomas al in de eerste ronde moest laten wegrijden, kon ook in de derde ronde bij Jesse en Naud komen maar in de volgende ronde kwam hij letterlijk de man met de hamer tegen. Nick Vanpol die in de eerste ronde al onzacht in aanraking kwam met een boom was de volledige wedstrijd weer op achtervolgen aangewezen. Vervolgens kon hij op wilskracht de slecht gestarte Willem inhalen om uiteindelijk in de laatste ronde een uitgebluste Niels voorbij te rijden en op een verdiende tweede plaats te eindigen.

12-jarigen
Cedrick Hayen werd na een valpartij bij de opwarmingsronde afgevoerd. We hopen dat het niet te ernstig is en zien we Cedrick terug in Lommel voor de laatste wedstrijd van de LMTB.

In de wedstrijd zelf bewees een weer sterke Sander Crijns dat hij enkel aan de start komt om te winnen. Enkel Daan Cox kon in de beginfase even aanpikken, maar moest dit verder in de wedstrijd bekopen met een opgeblazen motor. Zodoende kon Yordy Leaerts van de gelegenheid gebruik maken om naar een tweede plaats te rijden. Daan moest vrede nemen met de derde plaats.


Alle uitslagen op http://www.lmtb.eu/