Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY - THIEUSSIES - #2/2010

Al vele jaren is de Abdij van Saint-Denis en zijn bosrijke omgeving met klimwerk en leuke afdalingen het toneel van deze tweede wedstrijd van de Kids Trophy.

Het had in de loop van de voormiddag licht geregend, wat het parcours van een glibberig laagje had voorzien. Naarmate het startuur naderde kregen de kids bij momenten de zon te zien, wat resulteerde in een aangename temperatuur om de wedstrijd aan te vatten. In totaal kwamen er een 120-tal bikertjes opdagen om deze zware wedstrijd te rijden.

MINIEMEN - vier op een rij voor Gianni Van Donink

Bij de minimen kwamen meer dan 40 renners aan de start. Gianni Van Donink (DCM-GB) uit Herentals moest vandaag terug afrekenen met Scott Seykens (RVCO Blanc Gilets). De twee tenoren startten minder snel dan vorige week in Dinant, en dulden zelfs enkele renners in hun gezelschap. Gianni versnelde in de tweede ronde en bouwde opnieuw zijn voorsprong uit op Scott. In de laatste ronde moest Scott zich nog reppen om een sterke François Frenay (Windose Houffalize)van zich af te houden. François valt meestal in de tweede helft van een wedstrijd een beetje stil, maar kon vandaag in het slot van de wedstrijd standhouden en verwees Sébastien Laurent (RVCO Blanc Gilets) naar een vierde plaats. Nick Vanpol (Deckers LMTB Team) en Kenneth Coomans ( KMC-Trek) konden zich op plaatsen vijf en zes handhaven, gevolgd door een sterk 13-jarig duo Arnaud Beeckman uit Oordegem (RVCO Blanc Gilets) en Niels Derveaux (VanoMobil). Jelle Schuermans (Balen BC) uit Lille reed naar de negende plaats voor de sterk rijdende 13-jarige Cedric Luyckx(Deckers LMTB Team) die de top-10 vervolledigde.


Bij de meisjes won Clémence BAUDE (Windose Houffalize) uit Bertrix opnieuw, gevolgd door Léonie Mertz (Red Bikers) en Tamara Maraite (Corratec-Reuter).

BENJAMINS - opnieuw winst voor Jarne Driesen

Favoriet Jarne Driesen (Hageland Cycling Team) uit Poederlee kwam nooit in de problemen, maar kon zich geen misstap veroorloven. Met een kleine voorsprong maakte Jarne na Dinant opnieuw het zegegebaar. Arthur Baude (Windose Houffalize) liet een hele goede indruk en werd op slechts vijftien seconden tweede, op de hielen gezeten door Alexander Bunn (TV-Roetgen) die het podium afsloot. De 11-jarige Jens Vertongen(DCM-GB vorselaar), die een mindere start had genomen, zette in de derde ronde de snelste rondetijd neer ! Jens rukte op van een zesde naar een knappe vierde plaats. Ook Pieter Janssens (Super Bikers) kon in de wedstrijd opschuiven en vervolledigde de top-5. Arne Vrachten (Windose Houffalize) uit Geel werd derde bij de 11-jarigen, gevolgd op vier door Brian De Graeve (VanoMobil) en Axel De Lie (Windose Houffalize) op vijf.


We zagen bij de meisjes opnieuw een sterke Lize Struyf (RVCO Blanc Gilets) uit Stekene die maar liefst een dertiende plaats tussen de jongens pakte. Op grote afstand werd ploegmaatje Audrey Pirard (RVCO Blanc Gilets) tweede, op vier seconden gevolgd door Emeline Detilleux (Super Bikers).

PUPILLEN - twee op twee voor Louis Decoster

In deze tweede manche van het regelmatigheidscriterium kwamen in deze reeks 29 rennertjes aan de start. Louis Decoster (Koninklijke Brugse) liet er geen twijfel over bestaan dat hij wel degelijk de 'numero uno' in deze reeks is. Toch moest hij op zijn hoede blijven voor een sterk rijdende Nathan Massoz (Ardennes Mountainbike). De voorsprong was allesbehalve geruststellend, maar Louis pakte net als in Dinant de zege in Thieusies. Dries Janssens (Super Bikers) kwam als derde over de meet gereden, gevolgd door François Hyon (EC Fumacienne) en Théo Semal (RVCO Blanc Gilets). Loris Brouns (Super Bikers) was de sterkste bij de 9-jarigen, gevolgd door Robbe Struyf (RVCO Blanc Gilets) en Philippe Goergen (Red Bikers).



De meisjes verdeelden de podiumplaatsen net als in Dinant. Op één Valerie Demuylder (RVCO Blanc Gilets), op twee Héloise Degives (RVCO Blanc Gilets) en Laurence Vuylsteke (Lingier-Versluys) op drie.


POUSSINS - Arnaud De Lie gaat met de zege aan de haal

Twaalf poussins mochten zoals steeds het wedstrijdweekend openen. Arnaud De Lie (Windose Houffalize) reed van start tot finisch aan de leiding en bouwde zijn voorsprong ronde na ronde uit zodat hij met ruim 1 minuut voorsprong won. De talentrijke Sander Kielich (Deckers LMTB Team) uit Alken reed voor het eerst op Waalse bodem en mocht meteen als tweede mee op het podium. Xavier Huez (RVCO Blanc Gilets) mocht als derde mee op het podium. Delya Seykens mocht als enige meisje die aan de start kwam mee op het podium. Proficiat aan het jonge geweld op dit zware parcours !

Alle uitslagen kan men bekijken op http://www.chronorace.be/
Fotoreportage van Fred op http://gallery.atpic.com/34192