Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

De voeding voor, tijdens en na de koers !

De Universiteit Gent organiseert op 31 maart 2010 een informatieavond met als titel: “De voeding voor, tijdens en na de koers. Een wetenschappelijke visie op de voeding van wielrenners.”
Gastspreker is diëtiste Ellen Devroe, wetenschappelijk adviseur bij "Topsport Vlaanderen".


Deze infoavond richt zich op de voeding van de wielrenner voor, tijdens en na de koers. Het "jonge duifjes dieet" van moeder Planckaert is lang vervangen door een wetenschappelijke benadering.
Diëtiste Ellen Devroe is als wetenschappelijk raadgever bij "Topsport Vlaanderen" zeer goed geplaatst om de rol van "pasta" te verduidelijken, het mysterie van de tubes die tijdens de wedstrijd worden genuttigd op te klaren, de rol van energiedrankjes te relativeren, en om te antwoorden op tal van vragen over koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines.

Praktische informatie

Deze voordracht vindt plaats op woensdag 31 maart 2010 van 19u00 tot 21u in auditorium D van de Universiteit Gent, Blandijnberg 2 te Gent.

De toegang is vrij voor iedereen en bovendien gratis!
Met het oog op voldoende zitplaatsen in het auditorium is vooraf inschrijven gewenst.
Inschrijven kan telefonisch, via e-mail of via onze website: 09/331.00.66 - e-mail: Ilse.Steel@UGent.be  - website: http://www.ugent.be/openuniversiteit/nl/pv