Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MTB KIDS CHALLENGE 2010 - BAMBRUGGE

De 2e Memorial Johan Vanooteghem was de gastheer voor de derde manche van de MTB KIDS CHALLENGE. De voorspelde regen bleef gelukkig uit, want de omloop in Bambrugge kan zoals geweten weinig water verdragen. Zelfs de zon liet zich van zijn beste kant zien. De kids kregen een lang mountainbikeparcours voorgeschoteld met een lastige klim waar velen zich de tanden op stuk beten. Dan volgde voor de aspiranten een mooie technische zone waar velen te voet stonden. En met 108 deelnemers in de examenperiode waren de organisatoren tevreden. En niet te vergeten: de Krissen van de WaaslandMTBschool waren aanwezig om de kids te begeleiden. Zoals gebruikelijk gaven ze de kids heel wat nuttige tips.

ASPIRANTEN 14 JAAR - vijfde overwinning voor Gianni Van Donink is binnen

Er komt geen einde aan de zegehonger van Gianni Van Donink. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië is Gianni heer en meester in de mountainbikediscipline. Ook in Bambrugge reed Gianni zijn eigen koers, ver weg van de tegenstand. Thomas Van De Velde moest dus opnieuw tevreden zijn met zijn tweede plaats, zijn derde van het seizoen. Wout Alleman reed ook vandaag een sterke koers en werd verdiend derde. De broertjes Vanpol werden vierde en vijfde.


ASPIRANTEN 13 JAAR - Stijn Siemons pakt de zege

Stijn Siemons voelde zich in zijn sas op de omloop in Bambrugge. Van start tot finish reed Stijn de perfecte koers ! Een dolgelukkige Stijn mocht op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Quinten Deby uit Blegny doseerde zijn krachten en legde beslag op een tweede plaats. Leider in de tussenstand Jasper Knaeps moest na een valpartij Quinten laten voorgaan, maar was best tevreden met de derde plaats. Jasper blijft leider in de tussenstand. Arnaud Beeckman uit Oordegem werde vierde, gevolgd door Jordy Leaerts.


ASPIRANTEN 12 JAAR - zegegebaar voor Tom Van Ingelgom en Lize Struyf

Het was Tijl Pauwels die meteen in de eerste ronde een voorsprong uitbouwde. Maar in de achtergrond kwamen Tom Van Ingelgom en Mathijs Wuyts sterk opzetten. Tom had zijn wedstrijd zeer goed ingedeeld en in de voorlaatste ronde kon hij de aansluiting maken met Tijl Pauwels. Tom werd beloond met de zege voor zijn uitstekende koers. Tijl werd tweede, gevolgd door Mathijs Wuyts. Stan Dieleman werd vandaag vierde, gevolgd door Jarne Boden. Jarne Driesen, leider in de tussenstand, had vandaag een mindere dag en verliest de leidersplaats aan Tijl Pauwels.

Bij de meisjes won Lize Struyf voor Lotte Van Thillo.



MINIMIEMEN 10-11 JAAR - winst voor Louis Decoster en Jara Noël

Het was opnieuw Louis Decoster die de 27 miniemen op sleeptouw nam. Louis liet er geen gras over groeien en won met een geruststellende voorsprong van Timo Kielich. Timo werd na een derde plaats in Dessel, vandaag tweede en mag zeker eens hopen op een overwinning. Wouter Pijpers werd derde voor Nathan Massoz. Axel Olivier mocht de top vijf afsluiten.

Bij de meisjes won Jara Noël. Op het podium werd ze geflankeerd door Sara Siemons en Valerie Demuylder.



MINIEMEN 8-9 JAAR - Loris Brouns en Tessa Zwaenepoel zijn de sterksten

Met 16 deelnemers waren de allerjongsten vertrokken voor een lastige koers. Loris Brouns was duidelijk de sterkste van het deelnemersveld en won verdiend. Als een groot kampioen kwam hij met de armen omhoog over de meet gereden. Lukas Malezsewski mocht eindelijk mee op het podium na twee vierde plaatsen in Dessel en in Hamme. Sander Kielich werd net als in Hamme derde. Tessa Zwaenepoel bewees in Dessel al dat ze haar mannetje kan staan. Maar vandaag was Tessa goed voor een vierde plaats tussen de jongens ! Meteen was ze daarmee het beste meisje. Robbe Struyf werd als vijfde op het wedstrijdblad genoteerd. Aurélie Van Nuffelen mocht als tweede meisje mee op het podium.


Fotoreeks van PACO volgt nog deze week.  Check it out !