Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

MASSALE OPKOMST IN DESSEL


De organisatoren hebben in de BMX-wereld een goede naam opgebouwd en dat was vandaag ook op hun eerste mountainbikewedstrijd te merken. Het uitgekiend parcours met heel veel variatie kon op ieders waardering rekenen. Uiteraard weinig hoogtemeters, maar het pittig snelle parcours verdient zeker een plaats op de kalender van de MTB KIDS CHALLENGE. En de kids genoten van de aanwezigheid van de in Dessel wonende meervoudig wereldkampioen Joël Smets, waaraan het BMX-parcours zijn naam ontleende. Met 119 vergunninghouders en 17 niet-vergunninghouders noteren we een massale opkomst. Na de helse weersomstandigheden in Hamme konden we vandaag genieten van een winterzon. Niemand die we daarover hoorden klagen …

ASPIRANTEN 14 jaar

Het moet een record zijn bij de veertienjarigen: 20 deelnemers! Belgisch kampioen Gianni Van Donink liet er andermaal geen gras over groeien. Reeds in de eerste ronde wist Gianni met een verschroeiend tempo het verschil te maken. Het nam meteen de spankracht weg uit deze wedstrijd. Thomas Van De Velde wist net als in zijn thuiswedstrijd in Hamme beslag te leggen op de tweede stek. Na deze twee tenoren werd een verwoede strijd geleverd voor de derde podiumplaats tussen Wout Alleman en Kenneth Coomans. Het was deze laatste die aan het langste eind trok. Jelle Schuermans werd vijfde.

ASPIRANTEN 13 jaar

Thuisrijder Jasper Knaeps won net als vorige week in Hamme. Ward Jaspers en Vincent Van de Perre vervolledigden het podium. Met twee renners van de organiserende club zagen we veel glunderende gezichten. Stefano Museeuw werd vierde en liet zijn ontgoocheling blijken. Cedric Luyckx werd mooi vijfde. Jaspers Knaeps blijft uiteraard leider in de tussenstand.


ASPIRANTEN 12 jaar

Jarne Driesen was duidelijk de sterkste in deze categorie. Van meetaf aan wist hij een geruststellende voorsprong op te bouwen en kon onbedreigd de wedstrijd uitrijden. Stan Dieleman en Mathijs Wuyts kwamen als tweede en derde over de streep gebold. Tijl Pauwels, de winnaar van vorige week, moest in Dessel vrede nemen met een vierde plaats. Hierdoor verliest hij de leiderstrui aan Jarne Driesen. Jarne Boden werd vijfde. Bij de meisjes blijft Lotte Van Thillo de leiderstrui dragen. Maar Lotte kan wat concurrentie gebruiken. Dus kom op meiden !


MINIEMEN 10-11 jaar

Met maar liefst 39 deelnemers was dit de sterkst bezette reeks in Dessel. Heel wat rennertjes kunnen aanspraak maken op de overwinning. Het is momenteel één van de spannendste reeksen van de challenge. Vandaag waren de tenoren niet zo goed weg uit de startblokken, maar opnieuw wist Jens Vertongen zich naar de leiding te fietsen. Het was meteen goed voor zijn tweede overwinning van het kersverse seizoen. Louis Decoster werd net als in Hamme tweede, gevolgd door Timo Kielich die mee op het podium mocht. Jonas Smet werd vierde, Robbe Platteeuw vijfde. Met een 28e plaats tussen de jongens won Sara Siemons voor Lisa Smet.


MINIEMEN 8-9 jaar

Vincent Balrak kwam als winnaar over de streep en wist zo Wout Van Ghelewe van een tweede overwinning te houden. Marco Smet werd derde. Lukas Malezsewski werd net als in Hamme vierde, gevolgd door Kjentill Bartels. Tessa Zwaenepoel fietste zich tussen al het jongensgeweld naar een opmerkelijke zevende plaats ! Aurélie Van Nuffelen mocht haar flankeren op het podium.


Na twee wedstrijden mogen volgende renners de leiderstrui aantrekken in Bambrugge: Jarne Driesen, Lotte Van Thillo, Jasper Knaeps en Gianni Van Donink