Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

KIDS TROPHY #4/2010 - BURDINNE

Na de uitgestelde wedstrijd in Orroir was het nu aan Burdinne om de 4é wedstrijd van de Kids Trophy te organiseren. De lentezon was eindelijk ook van de partij. Een prachtige dag om te biken en het parcour lag er schitterend bij: snel maar knap lastig. De inrichters hadden onder de plaatselijke bevolking vele bikertjes bereid gevonden om deel te nemen aan deze wedstrijd. Maar liefst 131 bikertjes zakten af naar de camping in Oteppe .

MINIEMEN – Winst voor Scott Seykens

Bij de miniemen was het uitkijken wie er Scott Seykens van de eerste plaats zou kunnen houden. De Vlaame tenoren onder leiding van Gianni Van Donink waren met WBV op buitenlandse stage in Munsingen. Na het startschot ging Scott er zoals gewoonlijk vandoor in zijn typische stijl. Sébastien Laurent en François Frenay volgden op enkele meters. Wat verderop moesten Kenneth Coomans en Nick Vanpol al een kleine kloof toestaan. Scott was niet bij machte om een geruststellende voorsprong uit te bouwen. François was de eerste die vooraan de rol moest lossen door de hoge snelheid in combinatie met het eindeloze klimwerk. Sébastien bleef ronde na ronde op een zucht van Scott Seykens hangen. Nick Vanpol, die ondertussen Kenneth had achtergelaten, zette zijn opmars naar Sébastien verder. De volgende ronde kon een beresterke Nick aansluiting maken bij Sébastien die zijn beste krachten had opgebruikt. Nick bleef op zijn elan doorgaan en ging op zoek naar Scott. Nick kwam aan de finish nog slechts 12 seconden te kort voor de overwinning. Een minuut later kwam Sébastien als derde over de meet. Kenneth Coomans kon in de laatste ronde de sterk opzettende dertienjarige Arnaud Beeckmans naar de vijfde plaats verwijzen. Francois Frenay kwam na drie minuten binnen op de zesde plaats gevolgd door de dertienjarige Niels Derveaux. Luca Buschmens Jelle Schuermans en Louis Jamin vervolledigden de top-10. Geen verrassing bij de meisjes: Clémence Baude haalde het voor Tamara Maraite.

BENJAMINS - Alexander BUNN pakt de zege in de laatste ronde

Na het startschot gingen de twaalfjarige Alexander Bunn en de elfjarige Jens Vertongen er op een drafje vandoor. Arthur Baude en Théo Scius waren de eerste achtervolgers . Vanaf de tweede ronde reed Jens Vertongen resoluut naar de kop van de wedstrijd. Alexander Bunn volgde op enkele seconden. Ronde na ronde lagen de kopposities vast en Jens stevende af op de overwinning. Maar in de laatste ronde kreeg Jens het moeilijk en moest Alexander laten passeren. Zelfs in de laatste meters voor de finish kwam Arthur Baude nog voorbij Jens. Pieter Janssens werd vierde en Théo Scius vervolledigde de top-5 op een kleine twee minuten van de winnaar.

Bij de meisjes reed de steeds goed voor de dag komende Lize Struyf naar een sterke 14é stek tussen de jongens en mocht op het hoogste schavotje voor Emeline Detilleux en Audrey Pirard.

PUPILLEN - Louis DECOSTER zegeviert opnieuw

Er stond weer geen maat op de tienjarige Louis Decoster. Hij reed van start tot finish aan de leiding, veertig seconden later werd Nathan Massoz tweede gevolgd door Dries Janssens op de derde stek. François Hyon en Mathis Gilson vervolledigden de top-5. Jason De Graeve kwam slechts een handvol seconden te kort voor een vijfde plaats. Eerste jongedame werd Sarah Siemons voor Héloise Degives en Laurence Vuylsteke.

POUSSINS – Arnaud DE LIE is de sterkste !

De poussins kwamen met maar liefst 16 deelnemertjes aan de start. Er stond opnieuw geen maat op Arnaud De Lie uit Vaux-sur-Sûre, die met twee minuten voorsprong van start tot finish de wedstrijd domineerde. Konstantin Rex werd tweede, William Jr Lecerf mocht mee als derde op het podium.

Bij de meisjes was het Delya Seykens die het met één ronde voorsprong haalde voor Noah Cologne en Achelle Cruquemaire.

Foto's van Fred op http://gallery.atpic.com/34789
Volgende wedstrijd: zaterdag 24 april in Cuesmes, startschot om 13u00