Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

Vlaamse aspiranten schitteren in Münsingen


WBV zat vorige week met een selectie aspiranten in het Duitse Münsingen, waar de eerste wedstrijd van de Bundesliga Cup werd gereden. De vijfdaagse stage was een succes! Op zaterdag namen onze aspiranten deel aan de jeugdwedstrijden die in de rand van de Bundesliga Cup worden georganiseerd.

"Na een voorafgaande stageperiode van 4 dagen - waarbij het parcours werd verkend - waren de geselecteerde nieuwelingen en aspiranten toch nog fit genoeg om de kleuren van Wielerbond Vlaanderen succesvol te verdedigen." aldus een tevreden coach André Coppers.

We noteren een knap resultaat van Jarne Driesen bij de U13. Met zijn vierde plaats op maar liefst 39 deelnemers bewees hij dat hij ook in Duitsland zijn mannetje kan staan. Ook in de MTB KIDS CHALLENGE prijken al twee overwinningen achter zijn naam. Jarne is bovendien één van de favorieten voor de Vlaamse titel bij de twaalfjarige aspiranten. De volledige uitslag kan je terug vinden op http://services.datasport.com/2010/mtb/bl/muensingen/RANG024.HTM


Bij de U15 kwamen drie Vlaamse aspiranten aan de start: Gianni Van Donink, Wout Alleman en Thomas Van De Velde. “Gianni nam een blitzstart zoals we dat van hem gewoon zijn in België. Maar er kwamen drie sterke Duitse bikers terug uit de achtergrond, waarvan er één de maat nam van Gianni.” vertelt coach André Coppers. Ook Wout Alleman zette een sterke prestatie neer met een achtste plaats. Thomas Van De Velde verloor de sprint om de negende plek. Volledige uitslag op http://services.datasport.com/2010/mtb/bl/muensingen/RANG024.HTM  



De aspiranten waren vergezeld van een selectie nieuwelingen.  Hieronder een foto van de volledige Vlaamse selectie in Münsingen.


Een leerrijke stage en een ervaring rijker voor de geselecteerde bikers van Wielerbond Vlaanderen die hiermee bewijst dat mountainbike een gerespecteerde discipline is geworden.