Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

Succesvolle eerste MTB training van WBV

Een twintigtal miniemen en aspiranten waren present op de uitnodiging van WBV.  De eerste training vond plaats op het parcours van de volgende MTB KIDS CHALLENGE te Antwerpen.

Het parcours dat is uitgezet tussen de Schelde, Oosterweelsteenweg en Zeevaartschool is bijzonder technisch!  Het was even zoeken naar enkele afdalingen en klimmetjes die geschikt waren voor de verschillende kwaliteiten van de deelnemers.

Zelfs voor de beste 14-jarige aspiranten was de meerderheid van de afdalingen en de klimmetjes te moeilijk. Deelnemers aan de Kids Challenge van 8 mei zijn gewaarschuwd: ook al zullen de moeilijke stukken niet in het parcours worden opgenomen, toch is een voorafgaande verkenning sterk aanbevolen!

Na een training van 3 uur was een duidelijke progressie bij elke deelnemer waar te nemen.

Zelfs de bocht onder de brug (louter op basis van de middelpuntvliegende kracht, want een echt pad is er niet) die in het begin als onmogelijk werd beschouwd door de helft van de deelnemers werd op het einde perfect genomen.

Volgende trainingen: woensdag 28 april in Houffalize (niet voor miniemen, wel voor aspiranten en nieuwelingen).  Op woensdag 5 mei is de omloop in Antwerpen weer de speelplaats van onze Kids.