Registreer uw emailadres om onze nieuwsberichten te ontvangen:

VLAAMSE TRAINING - TREMELO - 30.12.2008

De Vlaamse trainingen zijn in eerste instantie toegankelijk voor alle vergunninghouders, van miniemen (vanaf 8 jaar) tot junioren (tot 18 jaar).

Belgisch Kampioen Iciar Van den Bergh verwelkomde op dinsdag 30 december om 13.00u (tot 15.00u) een tiental Vlaamse jonge renners aan het voetbalveld van KFC Tremelo voor een kennismaking met het TRIAL. Maarten Gybels en André Coppers van WBV waren ook aanwezig om de kids wegwijs te maken en te begeleiden op de kunstmatige hindernissen.

De focus van de Vlaamse trainingen (WBV) ligt vooral op techniek en behendigheid! Daarom worden de TRIALtrainingen sterk aanbevolen voor alle XCO-renners.

Waarom ? Biketrial is ontstaan uit de motortrialsport en draait maar om één ding: behendigheid. De uitdaging ligt in het met de fiets overwinnen van obstakels zonder een voet aan de grond te zetten. Er wordt gebruik gemaakt van de eigen kracht en rijtechniek. Onnodig te zeggen dat deze eigenschappen ook in het XCO aan bod komen ! Wie de basistechniek van het trial beheerst, zal op technische omlopen zeker een streepje voor hebben op de andere renners.

Onder het goedkeurend oog van Iciar Van den Bergh kon iedereen op het einde van de training een foutloos parcours rijden. De kids waren laaiend enthousiast over het initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. Immers, oefening baart kunst ... en dat is een gezegde dat bij trialbike zeker aan de orde is !
Deelnemers in Tremelo: Didier Bats, Alexander Loquet, Nick Van Pol, Niels Van Pol, Cedric Luyckx, Robin Stickers, Jarne Driesen, Jens Vertonghen, Vincent Vandeperre, Jasper Knaeps, Timo Kielich